Herplaatsers

Herplaatsen, hoe gaat dat?

De Hobbyvarkenvereniging heeft als doel om informatie over minivarkens te verstrekken, te fungeren als belangenbehartiger voor eigenaars van een minivarken en te bemiddelen voor varkens die een nieuwe plek zoeken. Vaak zoeken mensen via marktplaats naar een nieuwe plek, maar vertellen ons dat geïnteresseerden op het laatste moment afzeggen of ze de indruk hebben dat mensen niet weten waar ze aan beginnen. Wanneer je je varken via ons herplaatst, dan doen wij een eerste selectie om impulsplaatsingen te voorkomen. Daarna koppelen we de geïnteresseerde aan jou en bekijken jullie samen of het tot een goede match kan komen.

We rekenen geen vaste kosten voor onze bemiddeling, maar een donatie achteraf is altijd welkom. Je
 kunt hier een donatie doen.

Als je een varken wil aanmelden voor herplaatsing hebben we de volgende info nodig, die je ons kunt sturen via een mail naar hobbyvarkenvereniging@gmail.com

Klik op de onderstaande button om rechtstreeks naar het online aanvraagformulier te gaan.

Bij aanmelden herplaatser(s) zijn de volgende gegevens nodig

  • Actuele en scherpe foto waar het varken helemaal op staat
  • Naam
  • Leeftijd
  • Geslacht (geholpen of niet)
  • Korte gedragsomschrijving
  • Gewenning aan andere dieren/kinderen
  • Heb je een UBN nummer (geld alleen voor NL) en zijn de varkens geregistreerd
  • Hoeveel ruimte gewend aan m2 (belangrijk!)
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer

‚Äč

Hobbyvarkenvereniging werkt in Nederland en België en je kunt ons bereiken door te mailen naar hobbyvarkenvereniging@gmail.com

Aanmelden herplaatser(s)
Klik op de onderstaande button om de aanvraag in te dienen.

De volgende varkens zijn op zoek naar een nieuw huisje

Roos en Julia
Roos en Julia zijn twee zeugen van 6 jaar oud. Ze wonen buiten in Haarle (Overijssel). Roos en Julia wonen momenteel op een zorgboerderij. Hier staan ze samen op een wei met geiten, kippen en shetlanders. Regelmatig komen er kinderen bij in het weitje en dat vinden de dames prima. Ze houden van wroeten en kunnen in de zomer ook genieten van een modderbadje. Ze komen graag naar je toe als je wat lekkers voor ze hebt.


Knorretje en Vlekje
Knorretje en Vlekje zijn twee borgen van ongeveer 8 jaar oud. Ze wonen momenteel buiten in Breskens (Zeeland). De heren zijn tam, de ene houdt iets meer van aandacht en de andere is wat schuwer. Ze komen als je hun naam roept en zijn sociaal. Ze lopen samen met kippen en dat gaat goed. De kippen mogen ook op hun rug staan. Met honden botst het. Knorretje en Vlekje hebben hun omheining al een paar keer gesloopt. Ze zoeken dus een nieuwe plek waar een stevige omheining kan voorzien worden.


Médèt en Bertha
Médèt en Bertha zijn twee zeugen van ongeveer 5 en 2 jaar oud en ze wonen buiten in Izegem (BE). Médèt is erg aanhankelijk naar de eigenaar en houdt van aandacht en geborsteld worden. Bertha is wat meer afwachtend en is beter gewend aan andere dieren dan aan mensen. Beide varkens zijn gewend aan kippen, konijnen, honden en katten.


Bertha & Marie-Jeaneke
Bertha & Marie-Jeaneke zijn 2 zeugen van volwassen leeftijd. Ze wonen buiten in Zarlardinge (BE). De 2 dames zijn zachtaardig en braaf, maar niet echt aaibaar. Ze zijn gewend aan contact met mensen en andere dieren, waaronder honden. Met tijd en liefde kunnen de dames wel tammer gemaakt worden. De exacte leeftijd van Bertha en Marie-Jeaneke is niet gekend. We schatten dat ze ongeveer 5 à 6 jaar oud zijn.


Spekkie
Spekkie is een borg van 3 jaar oud. Hij woont buiten in Bathmen (OV). Spekkie is eerder schuw. Hij kan wel nog verder gesocialiseerd worden. Tot voor kort leefde hij samen met Zwoertje. 's Nachts sliep hij altijd tegen Zwoertje aan, maar ondertussen is Zwoertje helaas overleden. Nu zit Spekkie bij geitjes om die warmte wat op te vangen. Maar hij mist een varkensmaatje. Spekkie is gewend aan contact met kinderen en andere dieren


Didi, Bobo en Rudy
Didi, Bobo en Rudy zijn zeugjes van 9 jaar. Ze wonen nu in de noodopvang in Overschild (G). Wegens verhuizing naar kleinere woonomgeving van de oude dame waar ze bij woonden, konden ze niet blijven. Ze zijn gewend aan dieren en kinderen, maar zijn niet handtam. Kun je Didi, Bobo en Rudy een plek bieden op een plek waar ze lekker varken mogen zijn? Neem dan contact met ons op


Sien & Maria
Sien & Maria zijn twee zeugjes van 12 jaar oud en wonen in Wommelgem (België). De varkens houden van wroeten, in de modder liggen en gekroeld worden achter hun oren. Ze zijn gewend aan kippen, een pony, de hond (op afstand). Met hele kleine kinderen is voorzichtigheid geboden i.v.m. rangorde. Verder zijn ze kinderen gewend en dat gaat goed. Kun jij Sien & Maria een plek bieden, neem dan contact met ons op.


Biggy en Smalls
Biggy en Smalls zijn twee zeugjes van ca. drie jaar oud en wonen op Texel. Graag zien we een plek waar ze de ruimte hebben en oud kunnen worden. Ze zijn tam, lief en nog wat angstig gezien de oude schuur waar ze in zaten en uit zijn gehaald, maar zeker niet agressief. Ze reageren goed op andere dieren. Kun jij ze de plek geven die ze verdienen? Neem dan contact met ons op.


Mobutu en Moefasa
Mobutu is een borg van 4 jaar, Moefasa is een zeug van 3,5 jaar. Ze wonen nu in Wingene (Be). Mobutu is Heel rustig en aanhankelijk, houd van een knuffel en een goede borstelbeurt. Moefasa is wat afstandelijker. Ze is erbij gekomen toen Mobutu naar buiten verhuisd is, als gezelschap. Ze zijn gewend aan kinderen, kippen en honden.


Peppie en Kokkie - in noodopvang
Plek gezocht voor Peppie en Kokkie (2 zeugen van ?? jaar). Ze wonen nu in de noodopvang in Chaam (NB). Het zijn buitenvarkens die kindjes echt te gek vinden.


Thorra
Thorra is een zeug van 3,5 jaar. Ze woont momenteel in Izegem (West-Vlaanderen). In het begin, is Thorra wat afwachtend, maar eens ze je vertrouwt is ze erg lief en aanhankelijk. Ze krijgt graag een goede massage. Hiervoor gaat ze ook met plezier op haar zij liggen. Thorra kent ook haar naam als je haar roept en is het gewend om uit de hand te eten. Ze is gewend aan contact met kippen, konijnen en honden. We zijn op zoek naar een plek waar Thorra met een of meerdere varkens kan samenleven.


Big, Babe en Bibi
Big, een borg van 6 jaar, Babe en Bibi (halfzussen), zeugjes van 1,5 jaar). Ze wonen nu in Moerzeke (Be). Big is een stoere borg met een klein hartje. Hij heeft tijd nodig om je vertrouwen te winnen, verder heeft hij het niet zo op honden, maar katten en kippen vind hij prima. Babe is supertam en komt graag naar je toe en slaapt graag samen met Big of haar zus. Bibi is een echte knuffelkont, de kinderen vinden dit uiteraard erg leuk. Babe en Bibi vinden honden in de buurt geen probleem.


Sjors en Sjimmy
Plek gezocht voor Sjors en Sjimmy! Sjors en Sjimmy zijn 2 borgjes van 4 jaar. Zij wonen nu in Den Bosch (NB). Dit zijn twee hele gezellige varkentjes, maar knuffelen slaan ze liever over. Met lekker eten kun je ze altijd blij maken. Ze houden van een stukje grond waarin ze fijn samen kunnen wroeten.


Lotje en de drie biggetjes
Plek gezocht voor Lotje en de drie biggetjes! Lotje en de drie biggetjes zijn 4 zeugjes van bijna 2 jaar. Zij wonen nu in Hechtel-Eksel (Be). Het zijn leuke en leive varkjes, die met een beetje geduld ook naar je toe komen. Soms zijn ze wat ondeugend en gaan ze aan de wandel. De dames kunnen het goed vinden met kippen en ze hebben eerder bij een geitje en Shetlanders gestaan. Dat ging ook prima.


Roze en Grijsje
Plek gezocht voor Roze en Grijsje! Roze en Grijsje zijn twee zeugjes van 5 jaar. Zij wonen nu in Schoonaarde, Dendermonde (Be). Deze dames zijn aan vele dieren gewend, zoals kippen, ganzen en eenden. Roze en Grijsje houden meer van rust op een eigen stukje grond.


Gerrit en Dirk
Plek gezocht voor Gerrit en Dirk! Gerrit en Dirk zijn broers (borgen) van 5 jaar. Zij wonen nu in Tungelroy (klein dorpje bij Weert) (L). Dirk is de dominantste van de twee broers. Hij vind het heerlijk om op zijn buik gekriebeld te worden. Gerrit schrikt wat eerder dan zijn stoere broer. Ze leven buiten samen met wat kippen.

Bink en Gastonnetje
Plek gezocht voor Binky en Gastonnetje! Binky en Gastonnetje zijn 2 zeugjes van 7 jaar. Zij wonen nu in Herk-de-Stad (Limburg, Be). Het zijn lieve dametjes die goed met kinderen en andere dieren samen kunnen. Zo hebben ze altijd met geiten en kippen in een grote wei gewoond.


Charlie en Chaplin
Plek gezocht voor Charlie en Chaplin! Charlie en Chaplin zijn borgjes van 2 jaar oud. Ze wonen momenteel in Riemst (Limburg). Charlie en Chaplin zijn schuw, maar laten zich geaaid worden eens ze aan je gewend zijn. Ze luisteren naar hun naam en zijn nieuwsgierig. Ze hebben ervaring met andere dieren. De heren zijn slim en nieuwsgierig en gaan graag op ontdekking, ze hebben dus een stevige omheining nodig.


Piggy
Plek gezocht voor Piggy! Piggy is een zeugje van 8 jaar. Zij woont nu in Laarne (Be). Het is een beetje een "einzelgänger", maar staat in de wei naast andere varkens. Piggy kan samen met kippen en kan ook met kinderen overweg. Ze houdt van lekker veel stro in haar hok, dan is ze tevreden.


Big en Betsy
Plek gezocht voor Big en Betsy! Big (roze varken) & Betsy (dalmatiër) zijn 2 zeugjes en zusjes van 5 jaar. Zij wonen nu in Mortsel (Be). Big is een lieverd en niet zo erg vlot. Betsy is duidelijk de baas van deze gezusters. Kippen legden hun eieren in het slaaphok, dat vonden de dames prima. De dames reageren rustig wanneer er mensen met honden langs hun weitje lopen.


Chopsy
Plek gezocht voor Chopsy! Chopsy is een borg van 2 jaar. Hij woont nu in Menen (Be). Chopsy is een heerlijk varkentje wat graag met allerlei speeltjes speelt. Hij vindt het heel fijn om geborsteld te worden. Dingen die wapperen vindt hij wat spannend. Chopsy kent kinderen en speelt er graag mee, zij het wel wat onstuimig. Hij is verder bekend met katten en konijnen.


Bep, Toos en Boris
Plek gezocht voor Bep, Toos en Boris. Bep en Toos zijn 2 zeugjen van 3 jaar en Boris is 5 jaar. Zij verblijven nu in Hem (NH). Bep, Toos en Boris zijn lieve, vriendelijke varkens Boris is blind, maar dat beperkt hem niet


Bacon
Plek gezocht voor Bacon! Bacon is een borg van 3 jaar. Hij woont nu in Kruibeke (Be). Bacon is een vriendelijk varkentje, die het liefst eerst de kat uit de boom kijkt, maar na een tijdje zal hij heerlijk bij je komen snuffelen. Hij heeft samengewoond met een konijntje en katten zijn geen probleem. Een actieve hond zou wel eens een uitdaging voor hem kunnen zijn, maar een oudere, rustige hond zou waarschijnlijk beter samen gaan met Bacon.


Binkie en Knorretje
Plek gezocht voor Binkie en Knorretje! Binkie en Knorretje zijn twee borgjes van 2 jaar. Zij wonen nu Steenbergen (NB). Binkie en Knorretje zijn twee lieve, aanhankelijke en ondeugende varkens, die enorme houden van kroelen. Ze zijn broertjes en echte maatjes. Binkie en Knorretje zijn gewend aan oudere kinderen. Ze wonen bij eenden, katten en konijnen en vinden dat allemaal prima.


Sjors en Sjimmie
Plek gezocht voor Sjors en Sjimmie! Sjors en Sjimmie zijn twee borgjes van 5,5 jaar. Zij wonen nu bij een zorginstelling in Nijverdal (Ov). Sjors en Sjimmie zijn twee knuffelkonten die heel graag geaaid worden. Ze hebben vaak bezoek van kinderen en volwassenen, dus zijn best veel aandacht gewend. De zorglocatie gaat verhuizen naar een kleinere locatie en helaas kunnen Sjors en Sjimmie dan niet mee.


Edje en Vlekkie - in bemiddeling
Plek gezocht voor Edje en Vlekkie! Edje en Vlekkie zijn 2 zeugjes van 2 jaar. Zij wonen nu in Den Dungen (NB). Edje en Vlekkie zijn 2 leuke zusjes, die graag geaaid worden. Ze vinden kinderen en katten heel gezellig om zich heen en kunnen het met andere dieren ook goed vinden. Dit zijn 2 leuke dames die in een fijne wei een nieuwe kans verdienen.


Pitta
Plek gezocht voor Pitta! Pitta is een zeug. Zij woont nu in Ardooie (Be). Pitta is een superlief varkentje. Ze heeft op dit moment nog wat overgewicht, maar met wat aanpassing van haar voeding, komt dat vast en zeker goed. Pitta is gewend aan honden, katten en ook kinderen vindt ze leuk.


Brechtje
Brechtje is een zeugje van enkele maanden oud. Ze verblijft momenteel in noodopvang Beilen (Drenthe). Brechtje kwam in onze noodopvang nadat ze gevonden werd op straat. Brechtje is een typisch jong varkentje. Ze is nieuwsgierig, speels en sociaal. Ze houdt van kroelen én woelen. Brechtje is gewend aan contact met volwassenen en kinderen. Brechtje heeft dna van een groter ras gemixt in zich. Hierdoor zal ze groter worden dan een gemiddeld minivarken en zal ze minimaal 200 m2 nodig hebben.


Bibbel en Truffel
Bibbel (zeug) en Truffel (borg) zijn 8 jaar. Zij wonen nu in Vuren (G). Bibbel is echt de baas van de twee rustige varkens. Ze wonen op een kinderboerderij, maar het zou fijn zijn wanneer ze hun 'oude dag' op een wat rustigere plek kunnen doorbrengen. Ze zijn gewend aan allerlei dieren en veel bezoekers van klein tot groot op de kinderboerderij. Voor een appeltje, of twee, heb je er 2 grote vrienden bij.


Orky en Porky
Orky en Porky zijn twee Kune Kune zeugen van 6 jaar. Ze wonen momenteel in Nijnsel (NB). De dames zijn ontzettend jolig en doorgaans eerder rustig. Ze zijn heel sociaal en nieuwsgierig. Ze laten ook graag hun mening horen. Orky is slechtziend. Porky is dominant en durft hier soms misbruik van te maken. Daarom worden ze best op een afstandje van elkaar gevoerd. Orky en Porky zijn gewend aan contact met honden.


Kizmo en Corky
Kizmo en Corky zijn twee zeugjes van 1 jaar. Ze wonen momenteel in Mill (NB). De dames zijn erg lief en sociaal. Ze komen ook uit je hand eten eens ze gewend zijn aan je. Kizmo en Corky zijn gewend aan contact met kinderen en honden.


Porky en Babe
Porky en Babe zijn een borg en zeug van 5 en 4 jaar oud. Ze wonen momenteel in Tweede Exloërmond (DR). Porky en Babe zijn lief en aanhankelijk. Babe wordt graag gekroeld, Porky is meer op zichzelf. Maar eens hij aan je gewend is en zelf naar je toekomt, kan hij ook genieten van geaaid worden. Porky en Babe delen hun wei momenteel met andere dieren, waaronder ganzen, eenden en geiten. Ze zijn ook gewend aan contact met kinderen en honden.


Porky - in noodopvang

Porky is een borg van 3 jaar oud. Hij woont momenteel in Oordegem (Oost-Vlaanderen). Porky werd gevonden en gevangen met behulp van de brandweer. Hij is braaf en sociaal, maar nog wat angstig. Na wat tijd en liefde, kan hij zeker verder gesocialiseerd worden. Porky leeft nu samen met kippen, daarnaast is hij ook gewend aan contact met kinderen. We zoeken een plek waar Porky met een of meerdere varkens kan samenleven


Odette en Georgette
Odette en Georgette zijn twee zeugjes van 3,5 jaar oud. Ze wonen momenteel in Zottegem (Oost-Vlaanderen). Odette is heel nieuwsgierig en geniet graag van alle aandacht die ze kan krijgen. Ze houdt er van om aangeraakt te worden en komt uit je hand eten. Georgette is meer afwachtend. Ze bekijkt alles van op een afstand, maar eens je haar vertrouwen gewonnen hebt, geniet ze ook van aandacht en aanrakingen. De dames zijn gewend aan contact met kinderen, honden, kippen en geitjes.


Thor en Loki
Thor en Loki zijn twee borgen van 2,5 jaar oud. Ze wonen momenteel in Baarle-Hertog (Antwerpen). Thor is erg nieuwsgierig en houdt er van om te ravotten in de tuin. Loki is iets terughoudender dan zijn broer, maar kan ook heerlijk rondrennen in de tuin en alles onderzoeken. De heren houden vooral van ontdekken en omwroeten. Ze zijn initieel eerst wat afwachtend en zijn gewend aan samenleven met kippen en konijnen.


Boris en Peppa
Boris en Peppa zijn een borg en zeug van 5 jaar oud. Ze wonen momenteel nu in Weerde (Vlaams-Brabant). Boris is erg sociaal en lief eens hij je kent. Peppa is vooral gehecht aan Boris. Peppa is vermoedelijk blind of slechtziend. Ze zijn beide opgegroeid binnenshuis, maar leven nu buiten. Ze woelen graag in het zand, maar vinden het ook leuk om tussen de mensen te relaxen. Van vreemde mensen zijn ze eerder bang, maar eens ze aan je wennen, zijn ze sociaal.


Lotte en Lucky
Lotte is een zeug van 2 jaar oud. Lucky is een borgje van 1 jaar. Ze wonen momenteel nu in Tilburg (NB). Lotte is de moeder van Lucky en is ook de baas. Ze zijn sociaal en rustig. Ze houden van knuffelen en aandacht. Ze zijn gewend aan contact met kippen, daar slapen ze zelfs mee samen.


Basil en Roosje
Basil en Roosje zijn een borg en zeugje. Basil is bijna 5 jaar, Roosje is 4 jaar. Ze wonen momenteel in Wommelgem (Antwerpen). Basil en Roosje zijn rustige en lieve varkentjes. Roosje is iets meer afwachtend en afstandelijk naar nieuwe mensen. Ze is wel actiever dan Basil, die liever dutjes doet. Basil is een echte lamme goedzak. Hij houdt van geaaid worden en ligt graag in de zon. Beide varkentjes woelen graag op zoek naar eten.


Jeff en Dave
Jeff en Dave zijn 2 borgen van 4 jaar. Zij wonen nu in Oirschot (NB). Dave is de dominante van de twee. Ze zijn verder kalm en houden van contact met mensen. Ze eten uit je hand en worden graag geaaid. Ze gaan goed samen met andere dieren.


Bob, Zoe, Puk en Billie
Bob (borg) en zijn 3 zussen; Zoe, Puk, Billie van 8 jaar. Zij wonen nu in Langeweg (NB). Dit gezellige viertal is vanaf big al bij de huidige eigenaar. Ze genieten van de aandacht die ze krijgen, houden enorm van kroelen, zijn gewend aan aandacht van kinderen en volwassenen. Ze kunnen ook 2 bij 2 geplaatst worden. De Klauwmevrouw is pas langs geweest, dus alles ziet er na de 'manicure' weer prima uit.


Picky en Bobby 

Picky en Bobby zijn 2 borgen van 7 jaar. Zij wonen nu in Noord-Bergum (Fr). Picky is een 'brompotje' en een beetje een angsthaas, voorzichtig met nieuwe dingen zeg maar. Hij is heel lief en gewend aan kinderen. Andere dieren, zoals honden, katten, paarden, geiten en kippen zijn ook gewoon voor hem. Kinderen vind hij oke, wanneer ze wat ouder zijn. Bobby is een sociaal en lief varken. Hij is zeker niet bang of eenkennig. Hij ligt graag samen met Picky ergens te soezen.


Woezel en Pip 

Woezel en Pip zijn twee zeugjes van volwassen leeftijd. Ze wonen momenteel in Zevenhuizen (GR). Woezel en Pip zijn rustig van karakter. Ze zijn sociaal naar mensen toe en laten zich graag geaaid worden. De zwarte is iets schrikachtiger. Woezel en Pip wonen momenteel op een zorgboerderij. Bij overname van de boerderij, zijn ook de dieren mee overgenomen waardoor we de exacte afkomst of leeftijd van Woezel en Pip niet kennen.


Bo en Puck 

Bo en Puck zijn 2 Kune Kune zeugjes van 2 jaar. Ze wonen nu in Doorn (Ut). Bo en Puck lopen met kippen, ganzen en geiten in een weitje. Een gezellige beestenboel dus. Honden zien ze wel eens, maar hebben ze niet los bij gelopen. De dames zijn echte lieverds. Ze houden van kriebelen en zijn dol op aandacht.


Bella en Beer

Bella en Beer zijn broer (borg) en zus (zeug) van 6 jaar. Zij wonen nu in Darp (Dr). Bella en Beer zijn Hongaarse Wolvarkens. Bella is de baas van de twee en Beer laat het daar bij. Soms moppert hij wat omdat hij nog niet aan de beurt is om te eten. Bella vindt het heerlijk om gekriebeld te worden, vooral als ze berig is. Beer is wat schuwer dan zijn zus en zeker geen knuffelbeer. Een blaffende hond, daar kijken ze niet van op.


Ollie

Plek gezocht voor Ollie! Ollie is een borg van 8,5 jaar oud. Hij woont momenteel in Zeist (UT). Ollie is gewend aan menselijk contact en is vriendelijk. Zijn huidig domein grenst aan een straat waar veel volwassenen en kinderen passeren, waardoor hij veel passage gewend is. Ollie leefde tot voor kort samen met zijn broer, maar deze is helaas recent gestorven.


Lilly en Lola

Lilly en Lola zijn zeugjes van 6 jaar oud. Ze wonen momenteel in Maarssen (UT). Lilly en Lola zijn super lief en gek op aandacht. Ze lopen graag met je mee als je iets lekkers bij hebt, want ze zijn echt gek op eten. Ze zijn gewend aan contact met kinderen en honden. Regelmatig komen er honden bij hen snuffelen en blaffen en daar kijken de dames niet meer van op. Lola heeft sinds jonge leeftijd een vergroeiing bij een van haar nageltjes, maar daar heeft ze niet veel last van.


Timon en Pumba 

Timon en Pumba zijn twee borgjes van 3 jaar oud. Ze wonen momenteel in Hilvarenbeek (NB). Timon en Pumba zijn broers. Ze komen uit hetzelfde nestje en wonen sindsdien samen. Ze hebben ervaring met contact met andere dieren. Momenteel staan ze op een wei met 6 bokjes en 6 kippen. Ze slapen gezellig allemaal samen.Timon en Pumba vinden het heerlijk om te wroeten in de zomer in de modder te rollen.


Olf en Flo 

Olf en Flo zijn een borg en zeug van 4 jaar oud. Ze wonen momenteel in Zwevegem (West-Vlaanderen). Olf en Flo zijn broer en zus. Ze zijn tam en aaibaar in een rustige omgeving. Wanneer ze zich in het nauw gedreven voelen, trekken ze terug. Ze zijn gewend aan contact met jonge kinderen en kippen. Verder zijn Olf en Flo nieuwsgierige varkens. Wanneer ze de achterdeur horen opengaan, komen ze al uit de stal gelopen. Ze kunnen er ook echt van genieten om in de zon te liggen.


Marcel en Lowie

Marcel en Lowie zijn twee borgjes van 10 maand uit. Ze wonen momenteel in Bilzen (Limburg, België). Marcel en Lowie zijn een kruising van kune kune en wolvarken. Ze zijn mensen gewend en komen uit je hand eten, maar echte knuffelvarkens zijn het niet. Ze zijn gewend aan contact met kalkoenen en zijn honden achter de omheining. Marcel en Lowie zijn erg nieuwsgierig en hebben nood aan een stevige omheining. Vanwege onenigheid met de buren zoeken we ook dringend een nieuwe thuis voor ze.


Betsie, Beppie en Lenie

Betsie, Beppie en Lenie zijn zeugjes van 6 jaar oud. Ze wonen momenteel in Oirsbeek (Limburg, NL). Beppie is de baas en is niet bang voor mensen. Ze is vooral een eigenzinnige dame. Betsie is minst aanhankelijk en doet haar ding. Lenie is erg gericht op mensen. Ze is ook de smalste en moet bijgevoerd worden. De drie dames kunnen niet zonder elkaar, maar soms ook niet met elkaar. Ze slapen wel altijd met drie samen onder het stro. Ze zijn gewend aan contact met kinderen en schapen.


Billy en Bob

Plek gezocht voor Billy en Bob. Billy is een geholpen beer, Bob is een niet geholpen zeug van 2,5 jaar oud. Billy en Bob wonen momenteel in Valthe (Drenthe) Billy is aanhankelijk en houdt ervan om gekriebeld te worden Hij is nieuwsgierig en niet bang aangelegd. Bob komt uit een ander nest en is toch minder sociaal. Ze is wat schrikkerig en afstandelijker dan Billy, maar voor eten komt ze naar je toe en eet ze uit je hand.


Waldo en Maurice

Plek gezocht voor Waldo en Maurice Waldo en Maurice, 2 borgjes, wonen momenteel in Merksplas (provincie Antwerpen). Ze worden volgende lente 6 jaar. Het zijn gecastreerde broers. Waldo, de zwarte, is heel lief en begin je hem over zijn buik te strelen, gaat hij direct op zijn zij liggen en valt in slaap. Maurice is de bruine en doof vanaf het begin door een antibioticakuur, is wel mobiel. Ze moeten samen blijven.


Teun en Buurman

Plek gezocht voor Teun en Buurman Teun en Buurman zijn 2 borgjes van onbekende leeftijd en wonen momenteel in Sint Michielsgestel (NB) Teun en Buurman zijn onverwant. Teun is heel kindvriendelijk en aaibaar. Hij is aanhankelijk en nieuwsgierig. Buurman is een goedzak die graag op zichzelf is. Hij zoekt mensen/kinderen niet op. Hij doet geen vlieg kwaad. Beiden lopen van kleins af aan tussen de geiten en sinds 2018 ook bij ezels.


Pumba en Kottelet

Plek gezocht voor Pumba en Kottelet Pumba (borg) en Kottelet (zeugje) wonen momenteel in Lebbeke (Oost-Vlaanderen) Het zijn broer en zus. Ze zijn heel lief en worden graag geaaid. Ze zijn gewend aan honden en kinderen. Als ze je met eten aan horen komen dan knorren ze, verder maken ze geen lawaai. Pumba is beschermend naar Kottelet.


Tony

Plek gezocht voor Tony Tony is een borg van 5,5 jaar oud en woont momenteel in Gouderak (Zuid-Holland) Tony is een varken wat zich makkelijk laat aanhalen en kroelen door mensen die hij kent, maar aan vreemde mensen moet hij wel even wennen. Op onbekende mannen kan hij wat angstiger reageren. Tony is op afstand gewend aan honden en gaat prima om met kinderen


Babe en MissPiggy

Plek gezocht voor Babe en MissPiggy Babe en MissPiggy zijn 2 kune kune zeugjes van bijna 4 jaar oud en wonen momenteel in Portugaal (Zuid-Holland) De dames zijn altijd samen en liggen regelmatig samen te zonnebaden. MissPiggy heeft een wit en een zwart oor. Kroelen is naast zonnen hun grootste hobby en dat doen ze dan ook regelmatig en heel graag. Babe is niet zo groot, de "baas" van de twee. Sociaal maar soms ook wat meer op zichzelf. MissPiggy is wat groter. Zachtaardig en lief.


Leentje

Plek gezocht voor Leentje! Leentje is een zeug van 3 jaar. Ze woont nu in Nieuwegein (Utrecht). Leentje werd recent gered van de dood door haar huidige verzorgster. Helaas kunnen ze haar zelf niet houden, dus wordt er een liefdevolle thuis voor Leentje gezocht. Leentje is sociaal en nieuwsgierig. Als ze je hoort, komt ze meteen kijken. Nu zit Leentje alleen, maar voordien zat ze samen met kippen. We zoeken een plek waar Leentje met een of meerdere varkens kan samenleven.


Jana en Kiki

Plek gezocht voor Jana en Kiki! Jana en Kiki zijn twee dames van 7 jaar. Ze wonen momenteel in Hamont (Limburg, België). Kiki is de grootste van de zusjes. Ze is wat slechthorend en is de dominantse van de twee. Jana is kleiner en tammer dan Kiki. De dames zijn niet echt handtam. Ze zijn nooit echt knuffelig geweest. Ze zijn wel gewend aan samenwonen met andere dieren. Nu leven ze samen met kippen en eendjes.


Vera en Victor

Plek gezocht voor Vera en Victor! Vera en Victor zijn een zeug en borg van 2,5 jaar oud. Ze wonen momenteel in La Driebergen-Rijsenburg (Utrecht). Victor is zachtaardig van karakter. In de zomer houden ze er van om in de modder te zoelen. Vera en Victor zijn niet echt handtam, maar laten borstelen maar laten borstelen wel toe, behalve tijdens etenstijd. Gezien hun jonge leeftijd, kunnen ze wel nog verder gesocialiseerd worden. Dit duo is een kruising tussen Duroc en Bonte Bentheimer.


Rooie en Chef - in bemiddeling

Plek gezocht voor Rooie en Chef! Rooie en Chef zijn kune kune zeugjes van 1,5 jaar. Ze wonen momenteel in Valthermond (Drenthe). Dit olijke duo houdt van aandacht en wordt graag gestreeld. Ze kruipen graag samen onder het stro of luieren in de zon. Daarbuiten zijn ze heel actief en lopen ze tevreden en knorrend rond. Rooie en Chef zijn gewend aan schapen, kippen en honden in de buurt, maar wel gescheiden met een omheining. Ze zijn ook gewend aan kinderen.


Freek en Lena

Plek gezocht voor Freek en Lena! Freek en Lena zijn een borg en zeug van 1,5 en 4 jaar oud. Ze wonen momenteel in Zuidoostbeemster (NH). Freek en Lena zijn kune kune varkens. Ze zijn beide lief en nieuwsgierig. Ze laten zich heerlijk aaien en kroelen en houden er van als je hen kriebelt op de buik. Freek is de dominantste en laat tijdens etenstijd dit altijd even weten door te grommen naar Lena. De varkens zijn gewend aan andere dieren. Nu lopen ze samen met onder andere kippen en loopeenden.


Lola

Plek gezocht voor Freek en Lena! Freek en Lena zijn een borg en zeug van 1,5 en 4 jaar oud. Ze wonen momenteel in Zuidoostbeemster (NH). Freek en Lena zijn kune kune varkens. Ze zijn beide lief en nieuwsgierig. Ze laten zich heerlijk aaien en kroelen en houden er van als je hen kriebelt op de buik. Freek is de dominantste en laat tijdens etenstijd dit altijd even weten door te grommen naar Lena. De varkens zijn gewend aan andere dieren. Nu lopen ze samen met onder andere kippen en loopeenden.


Bella en Deedee

Plek gezocht voor Bella en Deedee! Bella en Deedee zijn 2 zeugen van volwassen leeftijd. Ze wonen momenteel in Veendam (Groningen). De dames zijn erg lief. Bella ligt veel te slapen in haar stalletje en is meer op zichzelf. Deedee is energieker als Bella en loopt meer rond. Wanneer het etenstijd is, komen de dames vrolijke knorrend je begroeten. Bella en Deedee staan momenteel op een kinderboerderij en zijn dus gewend aan kinderen en andere dieren.


Tinus 

Plek gezocht voor Tinus! Tinus is een borg van 5 jaar oud. Hij woont momenteel in Maasdijk (ZH).
Tinus is een lief varkentje. Hij is gewend aan (kleine) kinderen en honden. Hij houdt er van om geaaid en geborsteld te worden en komt graag een "praatje" met je maken. Hij begroet je elke dag met gezellig geknor en komt altijd gedag zeggen als iemand aan zijn hek passeert. Het enige waar Tinus angstig voor kan zijn, is de bezem ;) Tinus leefde tot voor kort samen met zijn vriendinnetje Saartje. Helaas is Saartje een tijd terug gestorven waardoor Tinus nu eenzaam is. Daarom zijn we op zoek naar een plek waar Tinus met een of meerdere varkens kan samenleven.


Spekkie 

Plek gezocht voor Spekkie! Spekkie is een borg van 12 à 13 jaar oud. Hij woont momenteel in Andijk (NH). Spekkie is een zachtaardig varken. Hij wordt graag geborsteld. Hij is ook een klein beetje verwend. Hij is namelijk gek op appelmoes en groenten en krijgt af en toe ook wel eens een broodje. Spekkie is gewend aan honden, katten en kippen. Hij kan ook goed om met kinderen. Verder is hij een typisch oud meneertje. Soms kan hij al eens mopperen, maar over het algemeen is hij niet luidruchtig. We zoeken een plek waar Spekkie met een of meerdere varkens kan samenleven, want een varkensmaatje mist hij nu echt.


Amy en Lilly 

Plek gezocht voor Amy en Lilly! Amy en Lilly zijn twee zeugjes van 13 jaar oud. Ze wonen in Neerpelt (Limburg BE). De dames zijn zachtaardig en rustig van karakter. Ze zijn ook gewend aan kinderen en andere dieren. Momenteel hebben Amy en Lilly wat overgewicht, maar hier kan makkelijk iets aan gedaan worden door hun voeding te monitoren en ze te motiveren om meer te bewegen.


Mientje en Filomientje 

Plek gezocht voor Mientje en Filomientje! Mientje en Filomientje zijn zeugjes van 3 jaar oud. Ze wonen momenteel in Zutendaal (Limburg, BE). Mientje en Filomientje zijn twee lieve dames. Ze houden van knuffelen en geborsteld worden. Ze zwarte is iets meer aanhankelijk, maar beide zijn leuke, vrolijke varkentjes. De dames zijn gewend aan andere dieren en kinderen.


Marijntje 

Plek gezocht voor Marijntje! Marijntje is een zeugje van 6 jaar oud. Ze woont momenteel in Aalst (Gelderland). Marijntje gaat graag haar eigen gangetje. Ze vind het fijn om af en toe gekriebeld te worden, maar houdt doorgaans niet zo van andere dieren of mensen in haar wei. Ze is wel gewend aan andere dieren en kinderen rondom haar wei. Omdat Marijntje meer op zichzelf is, is ze meest gelukkig op een weitje waar ze haar eigen ding mag doen en er niet veel van haar verwacht wordt. Kortom, we zoeken een plek waar Marijntje gewoon varken mag zijn.


Pumba 

Plek gezocht voor Pumba! Pumba is een zeugje van 6,5 jaar oud. Ze woont momenteel in Doesburg (Gelderland). Pumba is een lief en zachtaardig van karakter. Ze wordt ook graag geaaid en is nooit vervelend. Tot voor kort leefde Pumba samen met haar vriendinnetje Timon. Maar die is helaas overleden recent. Daardoor is Pumba nu alleen en zoeken we een plekje voor haar waar ze met een of meerdere varkentjes kan samenleven. Pumba is gewend aan geiten, kippen, eenden en alpaca's. Ze kan ook goed met kinderen overweg.


Tony en Betty 

Plek gezocht voor Tony en Betty! Tony en Betty zijn een borg en zeug van 6 en 5 jaar oud. Ze wonen momenteel in Brunssum (Limburg, NL). Tony en Betty zijn typische varkentjes. Ze houden van zonnen en gekriebeld worden. Betty houdt van een modderbadje in de zomer. Tony absoluut niet, die houdt meer van af en toe een rondje rennen. Verder houden ze van eten. Wortels en vers gemaaid gras zijn hun favoriet. Tony en Betty zijn gewend aan honden, katten en kinderen. Tony kan soms schrikachtig zijn, maar hier kan je makkelijk rekening mee houden.


Lola 

Plek gezocht voor Lola! Lola is een zeug van 7 jaar oud. Ze woont in Zuidwending (GR). Lola is een vrolijk varkentje. Ze is erg lief en aanhankelijk. Toen ze jong was, woonde ze een tijdje in huis. Ze is dus heel gewend aan aaien en wordt graag over haar buikje gekriebeld. Lola is een typisch varkentje. Ze is gek op eten en ligt graag te snuffelen of luieren in haar hokje. Lola is gewend aan jonge kinderen, waar ze regelmatig mee speelt en die haar probleemloos mogen aaien. Daarnaast is ze ook gewend aan een drukke hond rond haar. We zoeken een plekje voor Lola waar ze met een of meerdere varkens kan samenleven.


Marley 

Plek gezocht voor Marley! Marley is een jonge kune kune borg van 7 maanden oud. Hij woont momenteel in Amsterdam (NH). Marley is een typisch jong varken. Hij is erg enthousiast en nieuwsgierig. Hij is zachtaardig en lief, maar zoekt ook graag grenzen op. In het begin zal je duidelijk de rangorde moeten aangeven tegenover hem. Momenteel zit Marley in tijdelijke opvang bij twee volwassen kune kunes op een zorgboerderij. Hij is dus gewend aan andere varkens, alsook aan andere dieren en mensen rondom hem. We zoeken een plekje waar Marley met een of meerdere kune kunes kan samenwonen.


Witte en Peppa 

Plek gezocht voor Witte en Peppa! Witte en Peppa zijn zeugjes van 2 jaar oud en wonen momenteel in Molenstede (Vlaams Brabant). Het zijn rustige varkentjes die prima overweg kunnen met allerlei andere dieren en met kinderen. Ze lopen soms ook los in de tuin. 1 van de twee wordt graag geaaid, de andere houdt iets meer afstand.


Puk

Plek gezocht voor Puk, aka Pukkie! Puk is een zeugje van ruim 2 jaar oud en woont momenteel in Kapel-Avezaath (Gld). Puk is een lieve, rustige, nieuwsgierige dame die houdt van kroelen, luieren ploeteren in de modder in een grote ondiepe waterbak als het warm is en lekker gevarieerd eten. Puk is bij vreemden wel vaak een kat uit de boom kijker, maar eenmaal gewend is ze super lief en aanhankelijk. Ze kan soms als ze berig is wat drammerig doen maar is zeker goed te corrigeren. Ze luistert goed naar haar naam en komt ook altijd graag als je haar roept voor een lekkere kroel beurt. Als je de juiste plekjes weet te aaien, gaat ze graag op haar zij liggen. Puk is gewend hier aan kinderen, honden, pony's en kippen. Ze lopen nu allemaal samen door elkaar.


Porkie
Porkie is een mooie zwart/witte borg van 4 jaar. Hij woont nu in Izegem (West-Vlaanderen BE).
Hij
 is een rustig en lief varken die geniet van het wroeten in het stro en van een heerlijk (uitgebreid) ontbijt of lunch. Kinderen en andere dieren vindt hij prima al kijkt hij wel eerst even de kat uit de boom. Porkie heeft nu een verblijf voor zichzelf en er zijn geen andere varkens aanwezig. Soms is Porkie een beetje schuw (of hij doet alsof), maar daar bedoelt hij geen kwaad mee. Hij houdt van aandacht en een lekkere kriebel op z'n tijd.

Erg fotogeniek is hij in ieder geval (nog) niet, want kijkt hij net even in de camera dan heeft hij zijn hele toet onder de stro. Maar verstopt onder die pluk stro zit zijn guitige ondeugende koppie, al kun je dat op de foto niet goed zien. Voor deze mooie knul zoeken wij een nieuw warm thuis waar hij lekker kan rondrennen, spelen, wroeten en zijn nodige kriebels en knuffels kan krijgen.