Herplaatsers

Herplaatsen, hoe gaat dat?

De Hobbyvarkenvereniging heeft als doel om informatie over minivarkens te verstrekken, te fungeren als belangenbehartiger voor eigenaars van een minivarken en te bemiddelen voor varkens die een nieuwe plek zoeken. Vaak zoeken mensen via marktplaats naar een nieuwe plek, maar vertellen ons dat geïnteresseerden op het laatste moment afzeggen of ze de indruk hebben dat mensen niet weten waar ze aan beginnen. Wanneer je je varken via ons herplaatst, dan doen wij een eerste selectie om impulsplaatsingen te voorkomen. Daarna koppelen we de geïnteresseerde aan jou en bekijken jullie samen of het tot een goede match kan komen.

We rekenen geen vaste kosten voor onze bemiddeling, maar een donatie achteraf is altijd welkom. Je
 kunt hier een donatie doen.

Als je een varken wil aanmelden voor herplaatsing hebben we de volgende info nodig, die je ons kunt sturen via een mail naar hobbyvarkenvereniging@gmail.com

Klik op de onderstaande button om rechtstreeks naar het online aanvraagformulier te gaan.

Bij aanmelden herplaatser(s) zijn de volgende gegevens nodig

  • Actuele en scherpe foto waar het varken helemaal op staat
  • Naam
  • Leeftijd
  • Geslacht (geholpen of niet)
  • Korte gedragsomschrijving
  • Gewenning aan andere dieren/kinderen
  • Heb je een UBN nummer (geld alleen voor NL) en zijn de varkens geregistreerd
  • Hoeveel ruimte gewend aan m2 (belangrijk!)
  • Woonplaats
  • Telefoonnummer

‚Äč

Hobbyvarkenvereniging werkt in Nederland en België en je kunt ons bereiken door te mailen naar hobbyvarkenvereniging@gmail.com

Aanmelden herplaatser(s)
Klik op de onderstaande button om de aanvraag in te dienen.

De volgende varkens zijn op zoek naar een nieuw huisje

Roos en Julia
Roos en Julia zijn twee zeugen van 6 jaar oud. Ze wonen buiten in Haarle (Overijssel). Roos en Julia wonen momenteel op een zorgboerderij. Hier staan ze samen op een wei met geiten, kippen en shetlanders. Regelmatig komen er kinderen bij in het weitje en dat vinden de dames prima. Ze houden van wroeten en kunnen in de zomer ook genieten van een modderbadje. Ze komen graag naar je toe als je wat lekkers voor ze hebt.


Knorretje en Vlekje
Knorretje en Vlekje zijn twee borgen van ongeveer 8 jaar oud. Ze wonen momenteel buiten in Breskens (Zeeland). De heren zijn tam, de ene houdt iets meer van aandacht en de andere is wat schuwer. Ze komen als je hun naam roept en zijn sociaal. Ze lopen samen met kippen en dat gaat goed. De kippen mogen ook op hun rug staan. Met honden botst het. Knorretje en Vlekje hebben hun omheining al een paar keer gesloopt. Ze zoeken dus een nieuwe plek waar een stevige omheining kan voorzien worden.


Médèt en Bertha
Médèt en Bertha zijn twee zeugen van ongeveer 5 en 2 jaar oud en ze wonen buiten in Izegem (BE). Médèt is erg aanhankelijk naar de eigenaar en houdt van aandacht en geborsteld worden. Bertha is wat meer afwachtend en is beter gewend aan andere dieren dan aan mensen. Beide varkens zijn gewend aan kippen, konijnen, honden en katten.


Bertha & Marie-Jeaneke
Bertha & Marie-Jeaneke zijn 2 zeugen van volwassen leeftijd. Ze wonen buiten in Zarlardinge (BE). De 2 dames zijn zachtaardig en braaf, maar niet echt aaibaar. Ze zijn gewend aan contact met mensen en andere dieren, waaronder honden. Met tijd en liefde kunnen de dames wel tammer gemaakt worden. De exacte leeftijd van Bertha en Marie-Jeaneke is niet gekend. We schatten dat ze ongeveer 5 à 6 jaar oud zijn.


Spekkie
Spekkie is een borg van 3 jaar oud. Hij woont buiten in Bathmen (OV). Spekkie is eerder schuw. Hij kan wel nog verder gesocialiseerd worden. Tot voor kort leefde hij samen met Zwoertje. 's Nachts sliep hij altijd tegen Zwoertje aan, maar ondertussen is Zwoertje helaas overleden. Nu zit Spekkie bij geitjes om die warmte wat op te vangen. Maar hij mist een varkensmaatje. Spekkie is gewend aan contact met kinderen en andere dieren


Didi, Bobo en Rudy
Didi, Bobo en Rudy zijn zeugjes van 9 jaar. Ze wonen nu in de noodopvang in Overschild (G). Wegens verhuizing naar kleinere woonomgeving van de oude dame waar ze bij woonden, konden ze niet blijven. Ze zijn gewend aan dieren en kinderen, maar zijn niet handtam. Kun je Didi, Bobo en Rudy een plek bieden op een plek waar ze lekker varken mogen zijn? Neem dan contact met ons op


Sien & Maria
Sien & Maria zijn twee zeugjes van 12 jaar oud en wonen in Wommelgem (België). De varkens houden van wroeten, in de modder liggen en gekroeld worden achter hun oren. Ze zijn gewend aan kippen, een pony, de hond (op afstand). Met hele kleine kinderen is voorzichtigheid geboden i.v.m. rangorde. Verder zijn ze kinderen gewend en dat gaat goed. Kun jij Sien & Maria een plek bieden, neem dan contact met ons op.


Biggy en Smalls
Biggy en Smalls zijn twee zeugjes van ca. drie jaar oud en wonen op Texel. Graag zien we een plek waar ze de ruimte hebben en oud kunnen worden. Ze zijn tam, lief en nog wat angstig gezien de oude schuur waar ze in zaten en uit zijn gehaald, maar zeker niet agressief. Ze reageren goed op andere dieren. Kun jij ze de plek geven die ze verdienen? Neem dan contact met ons op.


Mobutu en Moefasa
Mobutu is een borg van 4 jaar, Moefasa is een zeug van 3,5 jaar. Ze wonen nu in Wingene (Be). Mobutu is Heel rustig en aanhankelijk, houd van een knuffel en een goede borstelbeurt. Moefasa is wat afstandelijker. Ze is erbij gekomen toen Mobutu naar buiten verhuisd is, als gezelschap. Ze zijn gewend aan kinderen, kippen en honden.


Peppie en Kokkie - in noodopvang
Peppie en Kokkie zijn twee zeugen van 5 jaar oud. Ze wonen nu in de noodopvang in Chaam (NB). 
Ze zijn gewend aan andere dieren en erg sociaal van karakter. Ze leggen zich dan ook graag neer om even geaaid te worden. Ze zijn ook gewend aan andere dieren. Peppie en Kokkie zijn een mix van kune kune en andere varkensrassen. Hierdoor vallen ze iets groter uit.


Thorra
Thorra is een zeug van 3,5 jaar. Ze woont momenteel in Izegem (West-Vlaanderen). In het begin, is Thorra wat afwachtend, maar eens ze je vertrouwt is ze erg lief en aanhankelijk. Ze krijgt graag een goede massage. Hiervoor gaat ze ook met plezier op haar zij liggen. Thorra kent ook haar naam als je haar roept en is het gewend om uit de hand te eten. Ze is gewend aan contact met kippen, konijnen en honden. We zijn op zoek naar een plek waar Thorra met een of meerdere varkens kan samenleven.


Big, Babe en Bibi
Big, een borg van 6 jaar, Babe en Bibi (halfzussen), zeugjes van 1,5 jaar). Ze wonen nu in Moerzeke (Be). Big is een stoere borg met een klein hartje. Hij heeft tijd nodig om je vertrouwen te winnen, verder heeft hij het niet zo op honden, maar katten en kippen vind hij prima. Babe is supertam en komt graag naar je toe en slaapt graag samen met Big of haar zus. Bibi is een echte knuffelkont, de kinderen vinden dit uiteraard erg leuk. Babe en Bibi vinden honden in de buurt geen probleem.


Knorrie 

Knorrie is een zeugje van 8 jaar en woont nu in Tienhoven (Ut). Knorrie is een lief en sociaal varken. Ze mist haar moeder, die recentelijk is overleden en zou graag bij een soortgenootje willen wonen. Knorrie kan met dieren zoals pony, kippen en een geit, maar ook met kinderen goed omgaan.


Sjors en Sjimmy
Plek gezocht voor Sjors en Sjimmy! Sjors en Sjimmy zijn 2 borgjes van 4 jaar. Zij wonen nu in Den Bosch (NB). Dit zijn twee hele gezellige varkentjes, maar knuffelen slaan ze liever over. Met lekker eten kun je ze altijd blij maken. Ze houden van een stukje grond waarin ze fijn samen kunnen wroeten.


Lotje en de drie biggetjes
Plek gezocht voor Lotje en de drie biggetjes! Lotje en de drie biggetjes zijn 4 zeugjes van bijna 2 jaar. Zij wonen nu in Hechtel-Eksel (Be). Het zijn leuke en leive varkjes, die met een beetje geduld ook naar je toe komen. Soms zijn ze wat ondeugend en gaan ze aan de wandel. De dames kunnen het goed vinden met kippen en ze hebben eerder bij een geitje en Shetlanders gestaan. Dat ging ook prima.


Roze en Grijsje
Plek gezocht voor Roze en Grijsje! Roze en Grijsje zijn twee zeugjes van 5 jaar. Zij wonen nu in Schoonaarde, Dendermonde (Be). Deze dames zijn aan vele dieren gewend, zoals kippen, ganzen en eenden. Roze en Grijsje houden meer van rust op een eigen stukje grond.


Gerrit en Dirk
Plek gezocht voor Gerrit en Dirk! Gerrit en Dirk zijn broers (borgen) van 5 jaar. Zij wonen nu in Tungelroy (klein dorpje bij Weert) (L). Dirk is de dominantste van de twee broers. Hij vind het heerlijk om op zijn buik gekriebeld te worden. Gerrit schrikt wat eerder dan zijn stoere broer. Ze leven buiten samen met wat kippen.

Bink en Gastonnetje
Plek gezocht voor Binky en Gastonnetje! Binky en Gastonnetje zijn 2 zeugjes van 7 jaar. Zij wonen nu in Herk-de-Stad (Limburg, Be). Het zijn lieve dametjes die goed met kinderen en andere dieren samen kunnen. Zo hebben ze altijd met geiten en kippen in een grote wei gewoond.


Charlie en Chaplin
Plek gezocht voor Charlie en Chaplin! Charlie en Chaplin zijn borgjes van 2 jaar oud. Ze wonen momenteel in Riemst (Limburg). Charlie en Chaplin zijn schuw, maar laten zich geaaid worden eens ze aan je gewend zijn. Ze luisteren naar hun naam en zijn nieuwsgierig. Ze hebben ervaring met andere dieren. De heren zijn slim en nieuwsgierig en gaan graag op ontdekking, ze hebben dus een stevige omheining nodig.


Piggy
Plek gezocht voor Piggy! Piggy is een zeugje van 8 jaar. Zij woont nu in Laarne (Be). Het is een beetje een "einzelgänger", maar staat in de wei naast andere varkens. Piggy kan samen met kippen en kan ook met kinderen overweg. Ze houdt van lekker veel stro in haar hok, dan is ze tevreden.


Big en Betsy
Plek gezocht voor Big en Betsy! Big (roze varken) & Betsy (dalmatiër) zijn 2 zeugjes en zusjes van 5 jaar. Zij wonen nu in Mortsel (Be). Big is een lieverd en niet zo erg vlot. Betsy is duidelijk de baas van deze gezusters. Kippen legden hun eieren in het slaaphok, dat vonden de dames prima. De dames reageren rustig wanneer er mensen met honden langs hun weitje lopen.


Chopsy
Plek gezocht voor Chopsy! Chopsy is een borg van 2 jaar. Hij woont nu in Menen (Be). Chopsy is een heerlijk varkentje wat graag met allerlei speeltjes speelt. Hij vindt het heel fijn om geborsteld te worden. Dingen die wapperen vindt hij wat spannend. Chopsy kent kinderen en speelt er graag mee, zij het wel wat onstuimig. Hij is verder bekend met katten en konijnen.


Bep, Toos en Boris - in noodopvang
Plek gezocht voor Bep, Toos en Boris. Bep en Toos zijn 2 zeugjen van 3 jaar en Boris is 5 jaar. Zij verblijven nu in Hem (NH). Bep, Toos en Boris zijn lieve, vriendelijke varkens Boris is blind, maar dat beperkt hem niet


Bacon
Plek gezocht voor Bacon! Bacon is een borg van 3 jaar. Hij woont nu in Kruibeke (Be). Bacon is een vriendelijk varkentje, die het liefst eerst de kat uit de boom kijkt, maar na een tijdje zal hij heerlijk bij je komen snuffelen. Hij heeft samengewoond met een konijntje en katten zijn geen probleem. Een actieve hond zou wel eens een uitdaging voor hem kunnen zijn, maar een oudere, rustige hond zou waarschijnlijk beter samen gaan met Bacon.


Binkie en Knorretje
Plek gezocht voor Binkie en Knorretje! Binkie en Knorretje zijn twee borgjes van 2 jaar. Zij wonen nu Steenbergen (NB). Binkie en Knorretje zijn twee lieve, aanhankelijke en ondeugende varkens, die enorme houden van kroelen. Ze zijn broertjes en echte maatjes. Binkie en Knorretje zijn gewend aan oudere kinderen. Ze wonen bij eenden, katten en konijnen en vinden dat allemaal prima.


Sjors en Sjimmie
Plek gezocht voor Sjors en Sjimmie! Sjors en Sjimmie zijn twee borgjes van 5,5 jaar. Zij wonen nu bij een zorginstelling in Nijverdal (Ov). Sjors en Sjimmie zijn twee knuffelkonten die heel graag geaaid worden. Ze hebben vaak bezoek van kinderen en volwassenen, dus zijn best veel aandacht gewend. De zorglocatie gaat verhuizen naar een kleinere locatie en helaas kunnen Sjors en Sjimmie dan niet mee.


Edje en Vlekkie - in bemiddeling
Plek gezocht voor Edje en Vlekkie! Edje en Vlekkie zijn 2 zeugjes van 2 jaar. Zij wonen nu in Den Dungen (NB). Edje en Vlekkie zijn 2 leuke zusjes, die graag geaaid worden. Ze vinden kinderen en katten heel gezellig om zich heen en kunnen het met andere dieren ook goed vinden. Dit zijn 2 leuke dames die in een fijne wei een nieuwe kans verdienen.


Pitta
Plek gezocht voor Pitta! Pitta is een zeug. Zij woont nu in Ardooie (Be). Pitta is een superlief varkentje. Ze heeft op dit moment nog wat overgewicht, maar met wat aanpassing van haar voeding, komt dat vast en zeker goed. Pitta is gewend aan honden, katten en ook kinderen vindt ze leuk.


Brechtje - in noodopvang
Brechtje is een zeugje van ongeveer 1 jaar oud. Ze verblijft momenteel in noodopvang Lonneker (Overijssel). Brechtje kwam in onze noodopvang nadat ze gevonden werd op straat. Brechtje is een typisch jong varkentje. Ze is nieuwsgierig, speels en sociaal. Ze houdt van kroelen én woelen. Brechtje is gewend aan contact met volwassenen en kinderen. Brechtje heeft DNA van een groter ras gemixt in zich en heeft veel trekken van een everzwijn. Hierdoor valt ze groter uit dan een gemiddeld minivarken en zal ze meer ruimte nodig hebben.


Bibbel en Truffel
Bibbel (zeug) en Truffel (borg) zijn 8 jaar. Zij wonen nu in Vuren (G). Bibbel is echt de baas van de twee rustige varkens. Ze wonen op een kinderboerderij, maar het zou fijn zijn wanneer ze hun 'oude dag' op een wat rustigere plek kunnen doorbrengen. Ze zijn gewend aan allerlei dieren en veel bezoekers van klein tot groot op de kinderboerderij. Voor een appeltje, of twee, heb je er 2 grote vrienden bij.


Orky en Porky
Orky en Porky zijn twee Kune Kune zeugen van 6 jaar. Ze wonen momenteel in Nijnsel (NB). De dames zijn ontzettend jolig en doorgaans eerder rustig. Ze zijn heel sociaal en nieuwsgierig. Ze laten ook graag hun mening horen. Orky is slechtziend. Porky is dominant en durft hier soms misbruik van te maken. Daarom worden ze best op een afstandje van elkaar gevoerd. Orky en Porky zijn gewend aan contact met honden.


Kizmo en Corky
Kizmo en Corky zijn twee zeugjes van 1 jaar. Ze wonen momenteel in Mill (NB). De dames zijn erg lief en sociaal. Ze komen ook uit je hand eten eens ze gewend zijn aan je. Kizmo en Corky zijn gewend aan contact met kinderen en honden.


Porky en Babe
Porky en Babe zijn een borg en zeug van 5 en 4 jaar oud. Ze wonen momenteel in Tweede Exloërmond (DR). Porky en Babe zijn lief en aanhankelijk. Babe wordt graag gekroeld, Porky is meer op zichzelf. Maar eens hij aan je gewend is en zelf naar je toekomt, kan hij ook genieten van geaaid worden. Porky en Babe delen hun wei momenteel met andere dieren, waaronder ganzen, eenden en geiten. Ze zijn ook gewend aan contact met kinderen en honden.


Porky - in noodopvang

Porky is een borg van 3 jaar oud. Hij woont momenteel in Oordegem (Oost-Vlaanderen). Porky werd gevonden en gevangen met behulp van de brandweer. Hij is braaf en sociaal, maar soms nog wat angstig. Na wat tijd en liefde, zal hij zeker aan je wennen. Porky leeft nu samen met kippen, daarnaast is hij ook gewend aan contact met kinderen. We zoeken een plek waar Porky met een of meerdere varkens kan samenleven


Odette en Georgette
Odette en Georgette zijn twee zeugjes van 3,5 jaar oud. Ze wonen momenteel in Zottegem (Oost-Vlaanderen). Odette is heel nieuwsgierig en geniet graag van alle aandacht die ze kan krijgen. Ze houdt er van om aangeraakt te worden en komt uit je hand eten. Georgette is meer afwachtend. Ze bekijkt alles van op een afstand, maar eens je haar vertrouwen gewonnen hebt, geniet ze ook van aandacht en aanrakingen. De dames zijn gewend aan contact met kinderen, honden, kippen en geitjes.


Boris en Peppa
Boris en Peppa zijn een borg en zeug van 5 jaar oud. Ze wonen momenteel nu in Weerde (Vlaams-Brabant). Boris is erg sociaal en lief eens hij je kent. Peppa is vooral gehecht aan Boris. Peppa is vermoedelijk blind of slechtziend. Ze zijn beide opgegroeid binnenshuis, maar leven nu buiten. Ze woelen graag in het zand, maar vinden het ook leuk om tussen de mensen te relaxen. Van vreemde mensen zijn ze eerder bang, maar eens ze aan je wennen, zijn ze sociaal.


Lotte en Lucky
Lotte is een zeug van 2 jaar oud. Lucky is een borgje van 1 jaar. Ze wonen momenteel nu in Tilburg (NB). Lotte is de moeder van Lucky en is ook de baas. Ze zijn sociaal en rustig. Ze houden van knuffelen en aandacht. Ze zijn gewend aan contact met kippen, daar slapen ze zelfs mee samen.


Basil en Roosje
Basil en Roosje zijn een borg en zeugje. Basil is bijna 5 jaar, Roosje is 4 jaar. Ze wonen momenteel in Wommelgem (Antwerpen). Basil en Roosje zijn rustige en lieve varkentjes. Roosje is iets meer afwachtend en afstandelijk naar nieuwe mensen. Ze is wel actiever dan Basil, die liever dutjes doet. Basil is een echte lamme goedzak. Hij houdt van geaaid worden en ligt graag in de zon. Beide varkentjes woelen graag op zoek naar eten.


Jeff en Dave
Jeff en Dave zijn 2 borgen van 4 jaar. Zij wonen nu in Oirschot (NB). Dave is de dominante van de twee. Ze zijn verder kalm en houden van contact met mensen. Ze eten uit je hand en worden graag geaaid. Ze gaan goed samen met andere dieren.


Bob, Zoe, Puk en Billie
Bob (borg) en zijn 3 zussen; Zoe, Puk, Billie van 8 jaar. Zij wonen nu in Langeweg (NB). Dit gezellige viertal is vanaf big al bij de huidige eigenaar. Ze genieten van de aandacht die ze krijgen, houden enorm van kroelen, zijn gewend aan aandacht van kinderen en volwassenen. Ze kunnen ook 2 bij 2 geplaatst worden. De Klauwmevrouw is pas langs geweest, dus alles ziet er na de 'manicure' weer prima uit.


Picky en Bobby 

Picky en Bobby zijn 2 borgen van 7 jaar. Zij wonen nu in Noord-Bergum (Fr). Picky is een 'brompotje' en een beetje een angsthaas, voorzichtig met nieuwe dingen zeg maar. Hij is heel lief en gewend aan kinderen. Andere dieren, zoals honden, katten, paarden, geiten en kippen zijn ook gewoon voor hem. Kinderen vind hij oke, wanneer ze wat ouder zijn. Bobby is een sociaal en lief varken. Hij is zeker niet bang of eenkennig. Hij ligt graag samen met Picky ergens te soezen.


Woezel en Pip 

Woezel en Pip zijn twee zeugjes van volwassen leeftijd. Ze wonen momenteel in Zevenhuizen (GR). Woezel en Pip zijn rustig van karakter. Ze zijn sociaal naar mensen toe en laten zich graag geaaid worden. De zwarte is iets schrikachtiger. Woezel en Pip wonen momenteel op een zorgboerderij. Bij overname van de boerderij, zijn ook de dieren mee overgenomen waardoor we de exacte afkomst of leeftijd van Woezel en Pip niet kennen.


Bo en Puck 

Bo en Puck zijn 2 Kune Kune zeugjes van 2 jaar. Ze wonen nu in Doorn (Ut). Bo en Puck lopen met kippen, ganzen en geiten in een weitje. Een gezellige beestenboel dus. Honden zien ze wel eens, maar hebben ze niet los bij gelopen. De dames zijn echte lieverds. Ze houden van kriebelen en zijn dol op aandacht.


Bella en Beer

Bella en Beer zijn broer (borg) en zus (zeug) van 6 jaar. Zij wonen nu in Darp (Dr). Bella en Beer zijn Hongaarse Wolvarkens. Bella is de baas van de twee en Beer laat het daar bij. Soms moppert hij wat omdat hij nog niet aan de beurt is om te eten. Bella vindt het heerlijk om gekriebeld te worden, vooral als ze berig is. Beer is wat schuwer dan zijn zus en zeker geen knuffelbeer. Een blaffende hond, daar kijken ze niet van op.


Ollie

Plek gezocht voor Ollie! Ollie is een borg van 8,5 jaar oud. Hij woont momenteel in Zeist (UT). Ollie is gewend aan menselijk contact en is vriendelijk. Zijn huidig domein grenst aan een straat waar veel volwassenen en kinderen passeren, waardoor hij veel passage gewend is. Ollie leefde tot voor kort samen met zijn broer, maar deze is helaas recent gestorven.


Lilly en Lola

Lilly en Lola zijn zeugjes van 6 jaar oud. Ze wonen momenteel in Maarssen (UT). Lilly en Lola zijn super lief en gek op aandacht. Ze lopen graag met je mee als je iets lekkers bij hebt, want ze zijn echt gek op eten. Ze zijn gewend aan contact met kinderen en honden. Regelmatig komen er honden bij hen snuffelen en blaffen en daar kijken de dames niet meer van op. Lola heeft sinds jonge leeftijd een vergroeiing bij een van haar nageltjes, maar daar heeft ze niet veel last van.


Timon en Pumba 

Timon en Pumba zijn twee borgjes van 3 jaar oud. Ze wonen momenteel in Hilvarenbeek (NB). Timon en Pumba zijn broers. Ze komen uit hetzelfde nestje en wonen sindsdien samen. Ze hebben ervaring met contact met andere dieren. Momenteel staan ze op een wei met 6 bokjes en 6 kippen. Ze slapen gezellig allemaal samen.Timon en Pumba vinden het heerlijk om te wroeten in de zomer in de modder te rollen.


Olf en Flo 

Olf en Flo zijn een borg en zeug van 4 jaar oud. Ze wonen momenteel in Zwevegem (West-Vlaanderen). Olf en Flo zijn broer en zus. Ze zijn tam en aaibaar in een rustige omgeving. Wanneer ze zich in het nauw gedreven voelen, trekken ze terug. Ze zijn gewend aan contact met jonge kinderen en kippen. Verder zijn Olf en Flo nieuwsgierige varkens. Wanneer ze de achterdeur horen opengaan, komen ze al uit de stal gelopen. Ze kunnen er ook echt van genieten om in de zon te liggen.


Marcel en Lowie

Marcel en Lowie zijn twee borgjes van 10 maand uit. Ze wonen momenteel in Bilzen (Limburg, België). Marcel en Lowie zijn een kruising van kune kune en wolvarken. Ze zijn mensen gewend en komen uit je hand eten, maar echte knuffelvarkens zijn het niet. Ze zijn gewend aan contact met kalkoenen en zijn honden achter de omheining. Marcel en Lowie zijn erg nieuwsgierig en hebben nood aan een stevige omheining. Vanwege onenigheid met de buren zoeken we ook dringend een nieuwe thuis voor ze.


Betsie, Beppie en Lenie

Betsie, Beppie en Lenie zijn zeugjes van 6 jaar oud. Ze wonen momenteel in Oirsbeek (Limburg, NL). Beppie is de baas en is niet bang voor mensen. Ze is vooral een eigenzinnige dame. Betsie is minst aanhankelijk en doet haar ding. Lenie is erg gericht op mensen. Ze is ook de smalste en moet bijgevoerd worden. De drie dames kunnen niet zonder elkaar, maar soms ook niet met elkaar. Ze slapen wel altijd met drie samen onder het stro. Ze zijn gewend aan contact met kinderen en schapen.


Billy en Bob

Plek gezocht voor Billy en Bob. Billy is een geholpen beer, Bob is een niet geholpen zeug van 2,5 jaar oud. Billy en Bob wonen momenteel in Valthe (Drenthe) Billy is aanhankelijk en houdt ervan om gekriebeld te worden Hij is nieuwsgierig en niet bang aangelegd. Bob komt uit een ander nest en is toch minder sociaal. Ze is wat schrikkerig en afstandelijker dan Billy, maar voor eten komt ze naar je toe en eet ze uit je hand.


Teun en Buurman

Plek gezocht voor Teun en Buurman Teun en Buurman zijn 2 borgjes van onbekende leeftijd en wonen momenteel in Sint Michielsgestel (NB) Teun en Buurman zijn onverwant. Teun is heel kindvriendelijk en aaibaar. Hij is aanhankelijk en nieuwsgierig. Buurman is een goedzak die graag op zichzelf is. Hij zoekt mensen/kinderen niet op. Hij doet geen vlieg kwaad. Beiden lopen van kleins af aan tussen de geiten en sinds 2018 ook bij ezels.


Pumba en Kottelet

Plek gezocht voor Pumba en Kottelet Pumba (borg) en Kottelet (zeugje) wonen momenteel in Lebbeke (Oost-Vlaanderen) Het zijn broer en zus. Ze zijn heel lief en worden graag geaaid. Ze zijn gewend aan honden en kinderen. Als ze je met eten aan horen komen dan knorren ze, verder maken ze geen lawaai. Pumba is beschermend naar Kottelet.


Tony

Plek gezocht voor Tony Tony is een borg van 5,5 jaar oud en woont momenteel in Gouderak (Zuid-Holland) Tony is een varken wat zich makkelijk laat aanhalen en kroelen door mensen die hij kent, maar aan vreemde mensen moet hij wel even wennen. Op onbekende mannen kan hij wat angstiger reageren. Tony is op afstand gewend aan honden en gaat prima om met kinderen


Leentje

Plek gezocht voor Leentje! Leentje is een zeug van 3 jaar. Ze woont nu in Nieuwegein (Utrecht). Leentje werd recent gered van de dood door haar huidige verzorgster. Helaas kunnen ze haar zelf niet houden, dus wordt er een liefdevolle thuis voor Leentje gezocht. Leentje is sociaal en nieuwsgierig. Als ze je hoort, komt ze meteen kijken. Nu zit Leentje alleen, maar voordien zat ze samen met kippen. We zoeken een plek waar Leentje met een of meerdere varkens kan samenleven.


Jana en Kiki

Plek gezocht voor Jana en Kiki! Jana en Kiki zijn twee dames van 7 jaar. Ze wonen momenteel in Hamont (Limburg, België). Kiki is de grootste van de zusjes. Ze is wat slechthorend en is de dominantse van de twee. Jana is kleiner en tammer dan Kiki. De dames zijn niet echt handtam. Ze zijn nooit echt knuffelig geweest. Ze zijn wel gewend aan samenwonen met andere dieren. Nu leven ze samen met kippen en eendjes.


Vera en Victor

Plek gezocht voor Vera en Victor! Vera en Victor zijn een zeug en borg van 2,5 jaar oud. Ze wonen momenteel in La Driebergen-Rijsenburg (Utrecht). Victor is zachtaardig van karakter. In de zomer houden ze er van om in de modder te zoelen. Vera en Victor zijn niet echt handtam, maar laten borstelen maar laten borstelen wel toe, behalve tijdens etenstijd. Gezien hun jonge leeftijd, kunnen ze wel nog verder gesocialiseerd worden. Dit duo is een kruising tussen Duroc en Bonte Bentheimer.


Freek en Lena - in bemiddeling

Plek gezocht voor Freek en Lena! Freek en Lena zijn een borg en zeug van 1,5 en 4 jaar oud. Ze wonen momenteel in Zuidoostbeemster (NH). Freek en Lena zijn kune kune varkens. Ze zijn beide lief en nieuwsgierig. Ze laten zich heerlijk aaien en kroelen en houden er van als je hen kriebelt op de buik. Freek is de dominantste en laat tijdens etenstijd dit altijd even weten door te grommen naar Lena. De varkens zijn gewend aan andere dieren. Nu lopen ze samen met onder andere kippen en loopeenden.


Lola

Plek gezocht voor Freek en Lena! Freek en Lena zijn een borg en zeug van 1,5 en 4 jaar oud. Ze wonen momenteel in Zuidoostbeemster (NH). Freek en Lena zijn kune kune varkens. Ze zijn beide lief en nieuwsgierig. Ze laten zich heerlijk aaien en kroelen en houden er van als je hen kriebelt op de buik. Freek is de dominantste en laat tijdens etenstijd dit altijd even weten door te grommen naar Lena. De varkens zijn gewend aan andere dieren. Nu lopen ze samen met onder andere kippen en loopeenden.


Bella en Deedee

Plek gezocht voor Bella en Deedee! Bella en Deedee zijn 2 zeugen van volwassen leeftijd. Ze wonen momenteel in Veendam (Groningen). De dames zijn erg lief. Bella ligt veel te slapen in haar stalletje en is meer op zichzelf. Deedee is energieker als Bella en loopt meer rond. Wanneer het etenstijd is, komen de dames vrolijke knorrend je begroeten. Bella en Deedee staan momenteel op een kinderboerderij en zijn dus gewend aan kinderen en andere dieren.


Spekkie 

Plek gezocht voor Spekkie! Spekkie is een borg van 12 à 13 jaar oud. Hij woont momenteel in Andijk (NH). Spekkie is een zachtaardig varken. Hij wordt graag geborsteld. Hij is ook een klein beetje verwend. Hij is namelijk gek op appelmoes en groenten en krijgt af en toe ook wel eens een broodje. Spekkie is gewend aan honden, katten en kippen. Hij kan ook goed om met kinderen. Verder is hij een typisch oud meneertje. Soms kan hij al eens mopperen, maar over het algemeen is hij niet luidruchtig. We zoeken een plek waar Spekkie met een of meerdere varkens kan samenleven, want een varkensmaatje mist hij nu echt.


Amy en Lilly 

Plek gezocht voor Amy en Lilly! Amy en Lilly zijn twee zeugjes van 13 jaar oud. Ze wonen in Neerpelt (Limburg BE). De dames zijn zachtaardig en rustig van karakter. Ze zijn ook gewend aan kinderen en andere dieren. Momenteel hebben Amy en Lilly wat overgewicht, maar hier kan makkelijk iets aan gedaan worden door hun voeding te monitoren en ze te motiveren om meer te bewegen.


Mientje en Filomientje 

Plek gezocht voor Mientje en Filomientje! Mientje en Filomientje zijn zeugjes van 3 jaar oud. Ze wonen momenteel in Zutendaal (Limburg, BE). Mientje en Filomientje zijn twee lieve dames. Ze houden van knuffelen en geborsteld worden. Ze zwarte is iets meer aanhankelijk, maar beide zijn leuke, vrolijke varkentjes. De dames zijn gewend aan andere dieren en kinderen.


Pumba 

Plek gezocht voor Pumba! Pumba is een zeugje van 6,5 jaar oud. Ze woont momenteel in Doesburg (Gelderland). Pumba is een lief en zachtaardig van karakter. Ze wordt ook graag geaaid en is nooit vervelend. Tot voor kort leefde Pumba samen met haar vriendinnetje Timon. Maar die is helaas overleden recent. Daardoor is Pumba nu alleen en zoeken we een plekje voor haar waar ze met een of meerdere varkentjes kan samenleven. Pumba is gewend aan geiten, kippen, eenden en alpaca's. Ze kan ook goed met kinderen overweg.


Tony en Betty 

Plek gezocht voor Tony en Betty! Tony en Betty zijn een borg en zeug van 6 en 5 jaar oud. Ze wonen momenteel in Brunssum (Limburg, NL). Tony en Betty zijn typische varkentjes. Ze houden van zonnen en gekriebeld worden. Betty houdt van een modderbadje in de zomer. Tony absoluut niet, die houdt meer van af en toe een rondje rennen. Verder houden ze van eten. Wortels en vers gemaaid gras zijn hun favoriet. Tony en Betty zijn gewend aan honden, katten en kinderen. Tony kan soms schrikachtig zijn, maar hier kan je makkelijk rekening mee houden.


Marley - in bemiddeling

Plek gezocht voor Marley! Marley is een jonge kune kune borg van 7 maanden oud. Hij woont momenteel in Amsterdam (NH). Marley is een typisch jong varken. Hij is erg enthousiast en nieuwsgierig. Hij is zachtaardig en lief, maar zoekt ook graag grenzen op. In het begin zal je duidelijk de rangorde moeten aangeven tegenover hem. Momenteel zit Marley in tijdelijke opvang bij twee volwassen kune kunes op een zorgboerderij. Hij is dus gewend aan andere varkens, alsook aan andere dieren en mensen rondom hem. We zoeken een plekje waar Marley met een of meerdere kune kunes kan samenwonen.


Witte en Peppa 

Plek gezocht voor Witte en Peppa! Witte en Peppa zijn zeugjes van 2 jaar oud en wonen momenteel in Molenstede (Vlaams Brabant). Het zijn rustige varkentjes die prima overweg kunnen met allerlei andere dieren en met kinderen. Ze lopen soms ook los in de tuin. 1 van de twee wordt graag geaaid, de andere houdt iets meer afstand.


Puk

Plek gezocht voor Puk, aka Pukkie! Puk is een zeugje van ruim 2 jaar oud en woont momenteel in Kapel-Avezaath (Gld). Puk is een lieve, rustige, nieuwsgierige dame die houdt van kroelen, luieren ploeteren in de modder in een grote ondiepe waterbak als het warm is en lekker gevarieerd eten. Puk is bij vreemden wel vaak een kat uit de boom kijker, maar eenmaal gewend is ze super lief en aanhankelijk. Ze kan soms als ze berig is wat drammerig doen maar is zeker goed te corrigeren. Ze luistert goed naar haar naam en komt ook altijd graag als je haar roept voor een lekkere kroel beurt. Als je de juiste plekjes weet te aaien, gaat ze graag op haar zij liggen. Puk is gewend hier aan kinderen, honden, pony's en kippen. Ze lopen nu allemaal samen door elkaar.


Porkie
Porkie is een mooie zwart/witte borg van 4 jaar. Hij woont nu in Izegem (West-Vlaanderen BE).
Hij
 is een rustig en lief varken die geniet van het wroeten in het stro en van een heerlijk (uitgebreid) ontbijt of lunch. Kinderen en andere dieren vindt hij prima al kijkt hij wel eerst even de kat uit de boom. Porkie heeft nu een verblijf voor zichzelf en er zijn geen andere varkens aanwezig. Soms is Porkie een beetje schuw (of hij doet alsof), maar daar bedoelt hij geen kwaad mee. Hij houdt van aandacht en een lekkere kriebel op z'n tijd.

Erg fotogeniek is hij in ieder geval (nog) niet, want kijkt hij net even in de camera dan heeft hij zijn hele toet onder de stro. Maar verstopt onder die pluk stro zit zijn guitige ondeugende koppie, al kun je dat op de foto niet goed zien. Voor deze mooie knul zoeken wij een nieuw warm thuis waar hij lekker kan rondrennen, spelen, wroeten en zijn nodige kriebels en knuffels kan krijgen.


Rudy
Rudy is een borg van 3 jaar. Hij woont nu in Diessen (Noord-Brabant). 
Rudy is sinds kort alleen, nadat zijn vriendinnetje plots is overleden. Hij is een rustig varkentje wat in zijn eigen stukje bos de hele dag heerlijk kan rondwroeten. Op dit moment heeft hij 100m2 tot zijn beschikking, hoe fijn is dat! Hij zou het daarom fantastisch vinden als hij ook weer lekker de ruimte kan krijgen op zijn nieuwe plekje. Rudy is wel op zijn hoede als er mensen op zijn terrein komen, maar voor iets lekkers laat hij zichzelf zeker aaien. Rudy moet natuurlijk ook nog even wennen aan het feit dat hij nu alleen is zonder zijn maatje. Andere dieren zijn voor hem geen probleem, dat is juist gezellig! Lekker keutelen met de kippen op zoek naar eten of een sprintje trekken op het land. Deze leuke vent is op zoek naar een nieuw thuis waar hij ook lekker zijn gang kan gaan.


Knorrie en Worrie
Knorrie en Worrie zijn zeugjes van ongeveer 7 jaar. Ze wonen nu in Afferden (Limburg).
Deze vriendinnen vinden het heerlijk om geaaid te worden. Lekker op de rug en kriebelen maar. Toch af en toe zijn ze een beetje schuw, omdat ze de situatie even moeten aftasten. Zolang ze kunnen wroeten in de grond, achter elkaar aan kunnen rennen en saampjes hun eigen plekje hebben, zijn ze tevreden! De dames staan niet samen met andere dieren en of ze dat prima zouden vinden is (nog) niet bekend. Ze staan nu met hun verblijf van ongeveer 80m2 naast de paarden en dat gaat heel goed. Dus, heb je de ruimte, liefde en aandacht voor deze twee vriendinnen, schroom niet en laat het ons weten.


Boris
Boris is een borg van ongeveer 7 jaar. Hij woont nu Houthalen (België).
Die Boris…. wat een heerlijk kereltje. Hij houdt enorm van aandacht en knuffels! Daarnaast is hij heel nieuwsgierig. Boris staat samen met de kippen in een verblijf van ongeveer 70m2. Hij is ontzettend lief naar zijn baasje, maar hij heeft even tijd nodig, wanneer er andere mensen in de buurt komen. Eigenlijk niet zo vreemd, want je wil eerst even weten met wie je te maken hebt, toch! De hond komt ook af en toe even kijken bij Boris langs het draadje en zo ook de kinderen. Hoe dat in de weide zal gaan, dat weten we niet, want dat is nog niet geprobeerd.


Snuitje
Snuitje is een zeug van ongeveer 7 jaar. Ze woont nu in Keldonk (Noord-Brabant).
Deze mooie meid is heel toegankelijk en lief. Wanneer je haar kriebelt gaat ze heerlijk op de zij liggen, zodat je haar bolle buikje kan aaien. Snuitje staat nu met twee andere varkens, kippen en geiten. Andere dieren zijn voor haar dus geen probleem. Ze is best wel ruimte gewend, want ze staat nu in een verblijf van ongeveer 400m2. Er zijn geen gekke dingen te vertellen over Snuitje, want ze is gewoon makkelijk in de omgang en ze houdt van aandacht. Heb jij een liefdevol plekje vrij voor haar, laat het ons dan weten.


Poet

Poet is een borg van 6 jaar. Hij woont nu in Loenen (Gelderland).
Deze zeer vriendelijke knapperd woonde tot anderhalf jaar geleden samen met zijn broertje. Helaas is zijn broertje overleden. Hierdoor viel het op dat Poet vereenzaamt en dat hij zijn broertje (een maatje) mist. Voor Poet zou het fantastisch zijn om een nieuw vriendje of vriendinnetje te hebben. Zijn koppie straalt gewoon ‘gunfactor uit’. Poet is een heel zachtaardig varken, ook naar kinderen en andere dieren. Tegenover vreemden is hij in eerste instantie iets verlegen. Hij is dol op een uitgebreide massage met de bladhark en kan genieten van rondjes rennen met de eigenaar.
Belangrijk voor Poet is wel dat hij 2x per jaar deugdelijk hoef/nagelonderhoud krijgt, omdat hij snelgroeiende nagels heeft en dit invloed heeft op zijn mobiliteit. Er moet toch ergens een maatje zijn voor deze knul?


Jan
Jan is een borg van ongeveer 10 jaar. Hij woont nu in Amsterdam (Noord-Holland). Jan is een kruising hangbuikzwijn en zijn formaat is middelgroot. Hij is een lief en zachtaardige varken. Hij leeft momenteel op een zorgboerderij (leefruimte 50m2) waar hij helaas niet langer kan blijven, omdat deze zorgboerderij gaat sluiten. Jan kan heel druk zijn met wroeten, kan enorm genieten van zijn modderbadje en geborsteld worden is ook één van zijn favoriete activiteiten. Daarnaast maak je hem ook heel blij met een bal gevuld met graan. Dat vindt hij helemaal geweldig! Jan is ook erg populair bij de bezoekers en is altijd vriendelijk. Kortom, Jan is eigenlijk een ideaal varken!


Knorrie en Porrie
Knorrie en Porrie zijn een borg en een zeug van 4 jaar. Ze wonen nu in Zennewijnen (Gelderland).
Dit mooie stel zijn twee lieve varkens. Als ze aan je gewend zijn kun je ze heerlijk aaien, waar ze vervolgens dan ook echt van genieten. Op dit moment staan ze bij alpaca’s, maar helaas gaat dat niet goed samen. Contact met mensen gaat prima. Ze bekijken de situatie wel even vanaf een afstandje, maar daarna is het ijs gebroken. Dit stel zou het heel fijn vinden om samen een eigen plek te krijgen waar ze kunnen spelen, wroeten, rennen, knuffelen, ondeugend zijn en…….
Hoe dan ook, we vragen jullie aandacht voor Knorrie en Porrie.


Ties en Ollie

Ties en Ollie zijn twee borgen van ongeveer 6 maand oud. Ze verblijven momenteel in een van onze noodopvanglocaties regio Apeldoorn (GD). Ties en Ollie zijn typische biggen. Ze zijn nieuwsgierig en onderzoekend, maar ook nog wat terughoudend. Sinds kort zijn ze wel steeds meer aan het socialiseren. Ze laten zich al graag verwennen met een kriebelbeurt en ploffen zelfs op hun zij hiervoor. Tegenover nieuwe mensen zijn ze eerst wat afwachtend, maar na wat geduld en liefde, zullen ze je snel toelaten. Ties en Ollie zijn nog niet gewend aan andere dieren in hun wei, maar vanwege hun jonge leeftijd, kunnen ze hier nog makkelijk aan wennen.


Furby

Furby is een borg van 7 jaar oud. Hij verblijft momenteel in een van onze noodopvanglocaties in Mook (Limburg). Furby is een vrolijk en lief varken. Hij is heel zachtaardig van karakter en komt graag even gedag zeggen als je in zijn buurt bent. Wanneer het warm is, geniet Furby graag al eens van een modderbadje. Hij gaat ook graag op ontdekking de tuin. Furby verblijft nu alleen in noodopvang. We merken dat hij meer leven en ruimte om zich heen mist. Daarom zijn we op zoek naar een plek waar Furby met een of meerdere varkentjes kan samenleven.


Snolle en Bolleke

Ze zijn broer (borg) en zus (zeug) van 3 jaar. Ze wonen nu in Hoeven (Noord Brabant).
Deze broer en zus zijn op zoek naar een fijn nieuw thuis, waar ze heerlijk de ruimte hebben om te wroeten, spelen, rennen en knuffelen. Ze zijn heel lief en tam en laten zich graag aaien. Aan kinderen zijn ze ook gewend. Op dit moment hebben ze saampjes 200m2 aan ruimte waar ze zich de hele dag vermaken. Snolle en Bolleke zijn heel toegankelijk en gezellig. Broer en zus blijven bij elkaar, dus als je nog een mooi stukje grond over hebt met alles wat dit leuke stel nodig heeft en kan wensen, dan horen we dat heel graag! Alvast bedankt en knor..knorrrr.... namens Snolle en Bolleke.


Nova en Albus
Nova is een zeug (gestippeld) en Albus een borg (effen) en ze zijn 4 jaar. Ze wonen nu in Dreischor, (Schouwen Duiveland) Zeeland. Nova en Albus zijn een vrolijke broer en zus. Ze zijn eigenlijk echt typisch varkens. Ze besteden hun dag aan heerlijk wroeten, luieren en het nemen van een modderbad. Daarnaast is aaien ook altijd erg welkom! Albus kan af en toe schrikken en Nova kan soms wat humeurig zijn, maar het vrolijke karakter van dit stel overheerst. Op dit moment hebben ze een verblijf van 100m2. Ze zijn gewend aan kinderen en aan de Jack Russel die daar rondloopt.


Ben & Jerry
Twee borgen van 2 jaar. Ze wonen nu in Hazerswoude Dorp (Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland).
Dit zijn twee vrolijke, slimme en ondernemende lieve knuffelberen. Ze houden van aandacht en laten zich omvallen als je ze kriebelt. Zo kun je namelijk goed bij de buik en dat kriebelt altijd zo lekker! Deze knullen zijn ook erg lief naar kinderen. Als je ze fluit komen ze aangerend en ze gaan zitten op commando. Op dit moment hebben Ben & Jerry een verblijf van 150m2. Ben & Jerry gaan alleen samen weg. Met pijn in het hart heeft de huidige eigenaar besloten om deze jongens te laten herplaatsen, omdat de eigenaar ze meer aandacht en ruimte gunt. Een echte gouden plek voor deze boys. Natuurlijk willen wij de eigenaar daarbij helpen.


Betsy en Knorretje
Betsy (zeug) en Knorretje (borg) van 4 jaar. Ze wonen nu in Stolwijk (Zuid-Holland)
Twee lieve varkens waarvoor we een nieuw plekje zoeken. Deze vrienden worden graag geborsteld en houden enorm van gezelschap. Daarnaast hebben ze ook echte varkenstrekjes. Wroeten en nog eens wroeten en wat dacht je van heel nieuwsgierig zijn….. Ze houden alles in de gaten en komen graag kijken als er in de buurt iets gebeurt. Als je eten bij je hebt gaan ze ook zitten. Waar je ook heen gaat, deze twee rakkers blijven vrolijk om je heen hangen. Gezellig toch als je mensenvriend in de buurt is? Betsy en Knorretje hebben nu een verblijf van ongeveer 80m2. Wie heeft er een heerlijke plek voor deze twee vrienden?


Spekkie
Spekkie is een borg van 7 jaar (geboren 17 mei 2017). Hij woont nu in Rossum ( Overijssel)
Hij is met de fles grootgebracht, doordat hij te vroeg bij zijn moeder is weggehaald. Spekkie is op jonge leeftijd gechipt, omdat de eigenaar bang was dat hij uitstapjes ging maken. Spekkie ging namelijk altijd mee naar de camping. Helaas heeft hij niet zo’n goede ervaring gehad met een mannelijke baas die erg hardhandig naar hem was. Daardoor kan hij erg schuw zijn naar mannen of zelfs uithalen of bijten. Wanneer je (mannen) hem ruim de tijd geeft om aan je te laten wennen én in zijn eigen tempo, kun je Spekkie het vertrouwen geven dat het goed is. Helaas is hij op dit moment ook niet vriendelijk naar kinderen. Toch zou het fantastisch zijn als Spekkie een tweede kans krijgt, zodat hij kan ervaren en leren dat niet alle mensenvrienden hetzelfde zijn. Door wat hij heeft meegemaakt is een rustige benadering en veel geduld van een nieuw baasje (vrouw of man) erg belangrijk. Spekkies huidige baasje moest helaas kleiner wonen, waardoor er te weinig ruimte overbleef voor deze mooie jongen, zowel in huis als buiten. Daarnaast wil de huidige baas heel graag dat Spekkie een warm thuis krijgt met veel ruimte, aandacht en liefde. Spekkie verdient een gelukkig en zorgeloos leven. Spekkie is alleen en het is niet bekend hoe hij is met andere varkens. Maar ga het gesprek met één van onze bemiddelaars aan om met elkaar te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Wie o wie wil zijn schouders eronder zetten en Spekkie laten zien en voelen dat het leven weer heel mooi kan zijn!


Annetje
Annetje is een zeug van ongeveer 10 jaar. Ze woont nu in Wildervank ( Groningen)
Ze is een hele lieve meid. Ze vind borstelen het heerlijkste wat er bestaat. Je kan haar daarmee geen groter plezier doen! Ze is ook gewend met honden. Ze kan goed met andere dieren. Helaas is haar maatje Billie kort geleden overleden. Nu is ze alleen en heeft ze niemand om mee te spelen, knuffelen en slapen. Haar baasjes willen Annetje dat nog heel graag bieden, dus zijn ze op zoek naar een nieuw thuis met andere dieren, zodat deze meid weer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes kan maken.


Odille en Odette
Odille is een borg van 4 jaar en Odette een zeug van 5 jaar. Ze wonen nu in Geel (België)
Odille is een borg die eerder teruggetrokken is en onderdanig naar Odette. Odette is meer mensgericht, maar wel enkel naar mensen die ze kent en vertrouwt. Zij houdt van lekker borstelen. Odille en Odette houden beide enorm van modderbadjes en kijken altijd erg uit naar hun uitstapjes naar de grote grasweide, waar ze tussen de geiten lopen. Op hun eigen plekje lopen ze samen met de kippen. Na een drukke dag van rennen, wroeten, spelen en eten, slapen ze heel graag dicht bij elkaar onder een dik pak stro. Heerlijk dromen (en snurken) over alles wat ze die dag hebben gedaan… Op dit moment hebben ze een verblijf van 180m2 en jaarlijks worden hun hoefjes keurig onderhouden. Samen zoekt dit stel een nieuw thuis. Ben jij het nieuwe baasje? Dikke knorrrrr van Odille en Odette.


Pippa en Bumba
Pippa en Bumba zijn zusjes van ongeveer 4 jaar. Ze wonen nu in Veasrade (Limburg)
Deze lieve zusjes zijn heel sociaal en knuffelig. Pippa is de baas. Toch in de omgang met elkaar merk je daar niet altijd iets van. Ze slapen altijd heerlijk ying yang tegen elkaar aan. Lekker knus en warm. Pippa en Bumba kunnen goed met andere dieren. Kippen, eenden, honden en ganzen zijn voor deze twee niet vreemd. Je treft deze dieren dan ook regelmatig aan in het tuinhuis waar de varkens slapen. De uitloop voor deze zusjes is op dit moment niet erg groot en dat is precies de reden waarom deze twee samen een nieuw thuis zoeken. Hun baasje gunt hun juist de ruimte waar ze lekker in de modder kunnen wroeten en gras kunnen eten op de weide. Op de foto’s zie je wat een lekker stel dit is. Ze genieten enorm van samen knuffelen en gekriebeld worden.  


Babs en Peppa
Babs en Peppa zijn twee meiden van ongeveer 9 en 10 jaar. Ze wonen nu in Berkel en Rodenrijs (Zuid-Holland). Babs is van kleins af aan bij de huidige eigenaar. Niet heel veel later kwam Peppa er ook bij. Deze twee zijn onafscheidelijk. Eigenlijk dikke vriendinnen. Samen keutelen, spelen, slapen, knuffelen en ga zo maar door. De meiden zijn lieve rustige varkens en maken wonderbaarlijk weinig herrie. Nou, dat maak je niet vaak mee!! Op dit moment hebben ze tot 200m2 de ruimte. Babs en Peppa staan naast drie kleine schapen en dat gaat prima. Ook zijn ze gewend aan kinderen. De dames zijn niet bang en kriebelen vinden ze heerlijk.


Peppa en Knorretje
Peppa en Knorretje zijn twee zeugjes van 4 jaar. Ze staan nu op een dierenweide met twee andere varkens in Maartensdijk (gemeente De Bilt). Doordat de dierenweide eigenlijk te klein is voor 4 varkens zijn we op zoek naar een nieuw thuis voor deze twee leukerds. Deze meiden zijn erg vriendelijk, houden van wroeten in de zandbak, maar vooral ook gewoon van lekker luieren. Ze lopen altijd vrij rond en voor het slapen hebben ze een nachthok waar het warm en droog is. Ze zijn zeker niet bang en je kunt de dames met de hand voeden. Wanneer ze je al een beetje kennen kun je ze aaien en ook borstelen. Favoriet bij deze dames is een lekkere krab over de bol en tussen de schouders. Daarnaast zijn deze twee echt dol op elkaar en zijn ze altijd samen. Er wordt daarom ook gezocht naar een nieuwe plek waar ze samen naartoe kunnen.  Ze vinden het zelfs soms prima om ingesmeerd te worden met zonnebrand, zodat ze daarna heerlijk languit van de zon kunnen genieten! Peppa en Knorretje zijn gewend aan geiten, kippen, schapen en kinderen. De socialisatie is dus wel in orde, want ze staan nu op een kinderboerderij.


Coco en Chanel
Coco is een borg (de lichte) en Chanel is een zeug (de bonte) van ongeveer 8 jaar. Ze wonen nu in Erica (Drenthe). Coco is heel nieuwsgierig, houd enorm van kroelen en komt graag naar je toe. Chanel, de dame, is een beetje afwachtend, maar kent ze je eenmaal dan is ze ook helemaal om en geniet ze erg van alle aandacht. Haar berigheid is soms te merken, ze zoekt dan contact, maar wordt niet wild. Dit (bijna getrouwde) stel zijn beide gek op wortels, komkommers en ja let op: een bak yoghurt op z’n tijd. Ze hebben samengewoond met kippen en op dit moment nog met eenden. Honden en kinderen zijn ze ook gewend. Samen hebben ze de beschikking over 100m2 grond en een stal van 20m2, waar ze altijd in en uit kunnen lopen. Bij deze stellen we je daarom voor aan Coco en Chanel! Heb jij een plekje voor ze?


Knor
Knor is een zeugje (Göttinger) van 3 jaar en woont nu in Baexem (Limburg). Knor is een lief varken, maar knuffelen kan nog niet helemaal. Heb geduld, laat Knor het tempo bepalen en dan is er heel veel mogelijk. Knor is niet luidruchtig alleen als het eten op tafel staat. Knor is kinderen gewend. Kijk naar dat schattige toetje en droom weg in haar lieve oogjes. Dit meisje is alleen, maar varkens zijn sociale dieren, dus we willen er alles aan doen haar te plaatsen bij een ander varken of varkens. Ga daarover met ons in gesprek en wij kunnen samen met jou bekijken wat een goede match zou kunnen zijn. Op dit moment heeft ze een verblijf van ongeveer 13m2. Onder het mom van ‘hoe groter, hoe beter’ zoeken we een fijne ruime plek voor Knor waar ze kan rennen, spelen en relaxen. Zoek jij mee?